nole_i_laureus_nagrada_2012

LAUREUS NAGRADE 2012

Đoković: Znam da je bio težak izbor!

 

Teniseru Srbije Novaku Đokoviću dodeljena je večeras na svečanoj ceremoniji u Londonu jedna od najprestižnijih nagrada – Laureus, za najveće sportsko dostignuće u 2011. godini. Među nominovanima bili su atletičar sa Jamajke Jusein Bolt, nemački košarkaš Dirk Novicki, argentinski fudbaler Lionel Mesi, nemački vozač Formule 1 Sebastijan Fetel i australijski biciklista Kedel Evans.

Najbolji teniser sveta zahvalio se na nagradi, na privilegiji što je imao priliku da upozna sve legende sporta koje su bile na ovoj dodeli, svim novinarima koji su ga predložili za ovo prinanje kao i članovima Laureus akademije koji su glasali za njega.

Povezana vest:  AO 2014, Li Na i Cibulkova u finalu

-Znam da je bio težak izbor. Bio sam u konkurenciji velikih sportista. Nemam reči da objasnim koliko mi znači ovo priznanje – rekao je Đoković, kome je nagradu uručio bivši nemački teniser Boris Beker.

Đoković je istakao da je 2011. bila najbolja godina u njegovoj karijeri, kao i da to nije bio „pojedinačni učinak“, već celog njegovog tima.

Povezana vest:  WTA ROLAN GAROS, Dulko bolja od Azarenke, Cibulkova i Rezai u drugom kolu

Za najbolju sportistkinju izabrana je atletičarka Kenije Vivijan Čerujot, svetska prvakinja na 5.000 i 10.000 metara, dok je fudbalska ekipa Barselone, koja je osvojila Ligu šampiona, proglašena za najbolji tim.

Najgradu za najboljeg sportistu sa invaliditetom dobio je atletičar iz Južne Afrike Oskar Pistorijus, a titula za najveći povratak godine pripala je Derenu Klarku (43) igraču golfa iz Severne Irske, koji je u 2011. osvojio evropsku titulu, posle lošijih rezultata od 2008. godine.

Povezana vest:  ATP LONDON, Đoković u sredu igra protiv Nadala

Nagrada Laureus dodeljuje se od 2001. godine, jedna je od najprestižnijih, a porede je sa američkim Oskarom, u sportskom domenu. Pobednike bira veće od 47 sportskih legendi.