nole_laureus_nagrada_polo_2012

LAUREUS NAGRADE 2012

Svetske agencije izveštavaju o Ðokoviću

 

Sve svetske agencije izvestile su tokom noći da je srpski teniser Novak Ðoković dobitnik najprestižnije Laureus nagrade za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini, podsećajući na njegove dosadašnje uspehe. Ðoković je osvojio nagradu Sportista godine na sinoćnoj cremoniji u Londonu, nedelju dana pošto je trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Australije i postao peti teniser koji je osvojio tri gred slem titule za redom, navodi AP.

-Divim se svemu onom što radi ova Sportska akademija. Hvala svim novinarima koji su me nominovali i hvala članovima akademije koji su glasali za mene. Presrećan sam zbog nagrade. To je moja najbolja godina u karijeri – rekao je Ðoković na ceremoniji.

Ðoković je istakao je da to nije bila samo njegova zasluga, već celog njegovog tima koji je doprineo da osvaji trofeje u konkurenciji dvojice najvećih tenisera sveta. On je istakao da je njegov uspeh od velike važnosti i za celu Srbiju i pomenuo sve one koju su mu u tome pomogli od porodice, prijatelja i svojih navijača u Srbiji koja ga budno prate i bodre pored televizora.

Povezana vest:  Ivanović: Dobila sam od Serene lekciju iz servisa

Osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske (Roland Garros) i zlatna olimpijska medalja su jedina dva takmičenja koje Ðoković još nije osvojio, ali se Novak ne dvoumi koja bi mu pobeda bila važnija.

-Zašto ne obe – uzvratio je samouvereni Srbin na pitanje koju bi titulu izabrao tokom ceremonije dodele nagrade sinoć u Londonu i dodao da se nije previše zaneo svojim velikim uspehom u proteklih 14 meseci, prenela je agencija Rojters.

Ðoković je imao jednu od najboljih godina u odnosu na bilo kog igrača u istoriji profesionalnog tenisa u 2011., osvojivši tri od četiri grend slem titule – Australijan open, Vimbldon i Ju-Es open, navodi britanska gencija koja posvetila veliku pažnju srpskom teniseru.

Povezana vest:  Đoković uspešan i u dublu

-Ovo je najbolja nagrada koju možete osvojiti – rekao je Ðoković sinoć u Londonu, pošto je „ispratio velike laureate“ u konkurenciji za nagradu Laureus akademije, navodi agencija AFP.

I drugi svetski mediji noćas su reagovali na proglašenje Novaka Ðokovića za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini u prestižnom izboru Laureus akademije.

-Srpski superstar pretekao je u izboru pobednika Tur de Fransa, Australijanca Kejdela Evansa. Ðoković se nakon osvajanja četiri poslednja gren slema pridružio Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, jedinim teniserima koji su do sada osvajali Laureus nagradu – prenosi „Sidnej Moning Herald“ i podseća da je teniser najbolji svetski sportista šesti put u poslednjih osam godina.

Sajt Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) preneo je izjavu izvršnog predsednika te organizacije Breda Drjuita, koji je naveo da je Ðoković „oduševio navijače širom sveta jednom od najvećih sezona u istoriji“.

Povezana vest:  Lajović eliminisan sa turnira u Umagu

-Čestitam Novaku na zasluženom izboru Laureus akademije. Ako je njegov trijumf na Australijan Openu prošlog meseca bila neka vrsta najave, onda smo mi u još jednoj spektakularnoj sezoni – rekao je Drjuit.

„Ju Es Tudej“ objavio je fotografuju Ðokovića sa devojkom Jelenom Ristić, navodeći da je srpski as dobio novo priznanje nedelju dana posle trijumfa na Australijan Openu i da sada ima priliku da postane peti teniser u Open eri sa tri uzastopne gren slem titule.

Nagrada Laureus za sportistu godine dodeljuje se od 2001. godine i jedna je od najprestižnijih koju porede sa nagradom američke filmske akademije „Oskar“. Osvajače nagrada izabralo je 47 sportskih zvezda, članova „Laureus sportske akademije“.