djokovic_19_01

Ðoković: Nadam se egzibicionom meču sa Monikom Seleš

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković otkrio je danas da planira egzibicioni meč sa Monikom Seleš tokom turnira „Srbija open“ u Beogradu. Ðoković se pre dva dana u Londonu prilikom dodele „Laureus“ nagrade sreo sa nekada najboljom teniserkom sveta, koja već dugo živi u Americi.

-Često smo u kontaktu, a videli smo se i sada, ali samo na kratko, pa nismo stigli da se ispričamo. Ona je došla u London sa mamom, a ja sam iskoristio priliku da je opet pozovem da dođe u Beograd i odigramo egzibicioni meč – rekao je Ðoković.

Povezana vest:  Obradović: Da ponovo budemo u vrhu Dejvis kupa

Prema njegovim rečima Srbija je željna Monike, koja je najveće uspehe postigla pod zastavom ove zemlje.

-Ja sam joj to i rekao. Ipak je ona silne trofeje i pobede ostvarila pod zastavom Jugoslavije, a svi znamo da je rođena u Novom Sadu.

Ðoković je govoreći o utiscima sa dodele „Laureus“ nagrade rekao da je posebno srećan što je upoznao svog idola iz detinjstva čuvenog italijanskog skijaša Albertu Tombu, a biranim rečima govorio je o susretu sa bivšim fudbalerima Edvinom Van der Sarom i Rudom Gulitom.

Povezana vest:  AO 2013, Ferer: Nisam imao nikakve šanse za pobedu

Ipak, posebno je izdvojio sportiste sa invaliditetom – atletičara iz Južne Afrike Oskara Pistorijusa i holandsku teniserku Ester Verger.

-Oskar je neverovatan, pričao sam sa njim pola sata, neverovatno je koliko energije ima taj čovek. Rekao mi je da se radovao mojoj poslednjoj pobedi protiv Nadala. A šta tek da kažem za Ester Verger. Ona žena nije izgubila meč od 2003. godine, svi pričaju o mojoj 41. pobedi u nizu, a ona ih ima preko 400. Pitao sam je da li zna koliko ima gren slem titula, pogledala je muža, a nakon što ni on nije znao samo se nasmejala – ispričao je Ðoković.

Povezana vest:  Počeo teniski turnir za nove šampione srpskog tenisa od 8. - 16. juna 2013. TK Olimp