dubl_ziki_i_janko (1)

DAVIS CUP 2012

Zimonjić: Dobro smo počeli, ali je Šveđane spasio servis

 

Teniser Nenad Zimonjić rekao je posle današnjeg poraza u dublu od Švedske sa 3:2 da su on i Janko Tipsarević dobro počeli meč, ali su protivnici dobrim servisom došli do pobede. Švedska je pobedom u Nišu smanjila prednost Srbije na 2:1 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

Povezana vest:  Mari i Conga u finalu turnira u Beču

-Odlično smo počeli meč, držali smo kontrolu u prvom setu, međutim ratili smo ih u igru kada nismo iskoristili 0:40 početkom drugog seta. Dobro su servirali, zasluženo su dobili četvrti, a mi treći set. U petom je bila borba do poslednjeg poena – rekao je Zimonjić novinarima u hali Čair.

Tipsarević koji je juče doneo prvi poen Srbiji pobedom protiv Filipa Prpića, rekao je da se nada da će njegova ekipa sutra doći do plasmana u četvrtfinale, gde je čeka Češka.

Povezana vest:  Ðoković saslušan, završno ročište u subotu od 23.30

-Očekujem da Srbija sutra pobedi, a da ću ja biti taj koji će doneti pobedu. Ako se nešto desi tu je Viktor, obojica smo favoriti, ali ja ću se truditi da budem taj koji će doneti treći poen – rekao je Tipsarević.

Selektor Bogdan Obradović istakao je da sa optimizmom čeka sutrašnji duel Tipsarevića i Mihael Rideršteta.

Povezana vest:  ATP suspendovao Kirjosa

-Sa optimizmom čekam sutrašnji meč. Čestitam igračima na borbi, vratiće im se energija i dobro ćemo se pripremiti za sutrašnje mečeve – kazao je Obradović.

Prvi od sutrašnja dva duela počinje u 14.00 u hali Čair u Nišu.