janko_tipsarevic_trening (1)

DAVIS CUP 2012

Tipsarević: Dubl sa Zimonjićem ostavio traga

 

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je danas da je dubl meč, koji je igrao sa Nenadom Zimonjićem, uticao danas na njegovu koncentraciju. Tipsarević je pobedio Mihaela Rideršteda sa 6:2, 7:6 (7:5), 7:5 i tako obezbedio Srbiji plasman u četvrtfinale Dejvis kupa i duel sa Češkom.

-Nedostajala mi je reakcija na protivnikov ritern. Rideršted je ušao opušteno u meč i odlično servirao, možda ponajbolje u karijeri. Imao je dobar početni udarac, bolji nego što pokazuje njegov renking, ali ja sam se bolje snalazio na osnovnoj liniji – rekao je na konferenciji za novinare Tipsarević.

Povezana vest:  Troicki eliminisan od Basilašvilija u Čengduu

On je dodao da neće igrati u Roterdamu i da se okreće mnogo važnijim turniramam u Dubaiju, Indijan Velsu i Majamiju. Tipsarević nije zaboravio da istakne navijanje niške publike u Čairu.

-Ovo je možda najbolja publika pred kojom smo igrali, hala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a to se u Beogradu teško dešava – poručio je Tipsarević.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2013, Đoković lako do šesnaestine finala Rolan Garosa

Sveđanin Mihael Rideršted čestitao je Tipsareviću i priznao da je srpski teniser odličan igrač.

-Imao sam šansu u taj brejku drugog seta. Mislim da sam dao maksimum, ali svestan sam da moram još puno da radim – rekao je posle meča Rideršted.

On je doadao da bi mu bilo drago da je za Švedsku igrao Robin Soderling i da se nada će se najbolji švedski teniser uskoro vratiti u reprezentaciju.

Povezana vest:  Đoković u petak igra protiv Puja u polufinalu AO