janko_tipsarevic_cenaj_2011_11

ATP MARSEJ, WTA DUBAI

Sutra na terenu Tipsarević, Janković i Ivanović

 

Srpski teniser Janko Tipsarević sutra startuje na ATP turniru u Marseju, dok Jelena Janković i Ana Ivanović igraju mečeve drugog kola na WTA turniru u Dubaiju. Tipsarević je u Marseju postavljen za trećeg nosioca i bio je slobodan na startu takmičenja, a njegov prvi rival je kvalifikant, Belgijanac David Gofin, koji zauzima 164. mesto na svetskoj rang listi. Do sada su odigrali jedan meč, ove godine u Čenaju (Indija), gde je Srbin slavio rezultatom 6:3, 3:6, 6:2.

Povezana vest:  AO 2011, Đoković: Žao mi je Troickog ali idemo dalje!

Duel između Tipsarevića i Gofina na turniru vrednom 576.000 evra na programu je posle 18,30 sati.

Janković se posle lake startne pobede nad Čehinjom Petrom Cetkovskom sutra u Dubaiju od 11 sati po našem vremenu sastaje sa Italijankom Flavijom Penetom, 28. teniserkom sa WTA liste. Prvi reket Srbije ima pozitivan skor protiv Italijanke i vodi sa 5:2, ali su dva poslednja duela pripala Peneti.

Povezana vest:  Vlasnik i promoter ATP-a u Madridu: Plava šljaka ostaje, razmišljamo o fluorescentnim loptama

Ivanovićeva je takođe imala uspešan start u Dubaiju, gde je danas pobedila Italijanku Frančesku Skjavone, a sutra je između 12.30 i 13.30 sati očekuje duel protiv Ruskinje Marije Kirilenko, 22. teniserke sveta. U dosadašnjih pet međusobnih mečeva Srpkinja je uspešnija i vodi sa 3:2.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od dva miliona dolara.

Povezana vest:  Janković u polufinalu Sinsinatija