anaivanovic2011

WTA INDIAN VELS

Ivanovićeva posle maratona u osmini finala Indijan Velsa

 

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala turnira u Indijan Velsu pošto je rano jutros po našem vremenu, u meču 3. kola, savladala Kseniju Pervak iz Kazahstana sa 2:1 u setovima – 6:7 (8:10), 6:3, 6:2. Nakon iscrpljujuće, skoro tročasnovne borbe, Ivanovićeva je zasluženo izborila drugu pobedu nad 41. teniserkom sa WTA liste. Prethodno je četiri godine mlađu protivnicu pobedila prošle godine na Ju Es Openu.

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Odložen meč Đokovića i Davidenka

Teškom mukom Srpkinja je došla do trijumfa u meču punom preokreta i uzbuđenja. To se posebno odnosi na dramatični prvi set, koji je trajao punih sat i petnaest minuta, a posle četiri brejka dobila ga je Pervak u neizvesnom taj-brejku.

Na sreću, to nije uzdrmalo Ivanovićevu, koja je smogla snage da u nastavku duela nastavi u istom ritmu, iako je uz mnogo oscilacija u igri sasvim podbacila na servisu. Što je najvažnije, bila je strpljiva i uporna, pa je ponovo posle velike borbe zasluženo izjednačila na 1:1.

Povezana vest:  ATP ŠTUTGART , Tipsarević preko Belučija do finala Štutgarta

U trećem setu Ana je bila bolja i sigurnija, a izuzetno snažan otpor neugodne rivalke konačno je srušila u četvrtom gemu, kada je brejkom povela sa 3:1. Sa više samopouzdanja i snage sačuvala je prednost do kraja, da bi pri vođstvu od 5:2 ponovo brejkom osvojila odlučujući poen i zasluženo se probila među 16 najboljih na turniru.

Povezana vest:  WTA BIRMINGEM, Ana Ivanović izgubila u polufinalu od Danijele Hantuhove

Ivanovićeva će u borbi za četvrtfinale igrati sa pobednicom „skandinavskog derbija“ između Dankinje Karoline Voznijacki i Šveđanke Sofije Arvidson.