ana_ivanovic_rim_2

WTA INDIAN VELS

Ivanović u polufinalu Indijan Velsa

 

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale turnira u Indijan Velsu pošto je večeras u četvrtfinalnom meču savladala Francuskinju Marion Bartoli sa 2:0 u setovima – 6:3, 6:4. Ivanovićeva se na pravi način revanširala Francuskinji za prošlogodišnji poraz upravo u Indijan Velsu. Zasluženo je izborila petu pobedu u njihovom osmom međusobnom duelu, jer je igrala bolje i sigurnije, imala je više i snage i koncentracije.

Povezana vest:  Žreb za Masters u Rimu: Đoković na startu protiv Karuza ili kvalifikanta

Prvi set Srpkinja je dobila nakon što je brejkom stekla prednost od 5:3 i rutinski završila na svoj servis, dok je u drugom Bartoli pružila mnogo čvršći otpor i svim silama se trudila da izjednači rezultat. Ipak, početno vođstvo Ivanovićeve na servis protivnice bilo je odlučujuće za krajnji ishod. Srpska teniserka držala je pravi ritam i nije dopustila rivalki da se razmahne, pa je posle 77 minuta zanimljive igre zasluženo trijumfiovala.

Povezana vest:  ČELENDŽER APTOS, Pobeda Bozoljca na startu čelendžera

Ivanovićeva je blistala nakon nove pobede u Indijan Velsu, gde je prethodno eliminisala doskorašnjeg broja jedan, Dankinju Karolinu Voznijacki. Forma i igra srpske teniserke najavljuju da se vraća na nekadašnje visoke pozicije i posle današnje pobede mogla bi da se nada čak i borbi za titulu. Protivnica Ivanovićeve u polufinalu biće bolja iz duela dve Ruskinje, Marije Šarapove i Marije Kirilenko.

Povezana vest:  Zimonjić i Pospišil u finalu Bazela