nole_indian_vels_12_polufinale

ATP INDIAN VELS

Ðoković: Nisam iskoristio svoje šanse

 

Najbolji svetski teniser Novak Ðoković rekao je večeras da protiv DŽona Iznera u polufinalu Indijan Velsa nije iskoristio šanse koje su mu se ukazale u trećem setu.

-Znao sam da protiv Iznera moram da budem strpljiv i da čekam svoje prilike. Imao sam neke, ali ih nisam iskoristio na pravi način. Sve u svemu, mislim da sam odigrao dobar meč – rekao je Ðoković novinarima u Indijan Velsu.

Povezana vest:  Serena Vilijams najbolja u 2013. u izboru AP

Polufinalni duel protiv Iznera trajao je više od dva sata i 40 minuta, a američki teniser dva puta je trijumfovao u taj-brejku. Amerikanac je tokom većeg dela meča sjajno koristio svoje najjače oružje – servis.

-Frustrirajuće je kada vaš protivnik ima 70 odsto ubačenih prvih servisa sa takvom preciznošću i brzinom. Izner je igrao sjajno u ključnim trenucima i svaka mu čast na pobedi – zaključio je Ðoković koji je pre večerašnjeg dobio oba prethodna duela sa Iznerom.

Povezana vest:  Marej: Sa Đokovićem skoro i ne pricam o tenisu

Nakon ovog trijumfa, Izner će od ponedeljka, prvi put u karijeri biti među 10 najbolje rangiranih tenisera na ATP listi. Iznerov protivnik u finalu turnira u Indijan Velsu biće bolji iz duela Španca Rafaela Nadala i Švajcarca Rodžera Federera.