rodzer_federer_polufinale_indian

ATP INDIAN VELS

Federer nadigrao Nadala u polufinalu

 

Rodžer Federer (3, Švajcarska) – Rafael Nadal (2, Španija) 2:0 (6:3, 6:4)

Švajcarac, treći teniser sveta, Rodžer Federer posle polufinala sa Rafaelom Nadalom zasluženo se nalazi u finalu masters turnira u Indian Velsu. Federer je u dva seta bio bolji od Španca i savladao je Rafu sa 2:0 u setovima (6:3,6:4) za čas i 32 minuta igre.

Prvi set Švajcarac je dobio bez većih problema iako je kiša odložila start drugog polufinala. U drugoj deonici meča, na servis Nadala i pri rezultatu 4:2 Rafa je odservirao duplu servis grešku i poklonio svoj gem Federeru. Federer je imao servis za kraj meča ali je nadal uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i da smanji na 5:3 (vrati jedan brejk).

Povezana vest:  Marej protiv Đokovića u finalu Montreala

Na servisu je opet bio Nadal koji je bez većih problema dobio svoj gem i smanjio vodstvo Švajcarca na 5:4. Posle časa i 25 minuta igre Federer je ponovo bio na redu da servira za kraj meča. Prvi poen dobio je Federer sa odličnom „bombom“ od forhenda ali je sledeći poen pripao Nadalu jer je Federer bekhendom izbacio iz terena a zatim je napravio i duplu servis grešku. Rafa je u tom trenutku vodio sa 15:30 ali je ponovo proradio forhend Federera. Nadal je imao silovite napade koje je sve izdržao Federer i kada je trebalo da poentira Rafa je lopticu poslao u mrežu.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Nadal nije ozbiljnije povređen

U tom trenutku na servis i meč loptu Federera kiša je počela da pada i meč je zaustavljen, pomalo i nezapamćeno da se prekida na kapi kiše meč. Posle kraćeg prekida Federer je napravio šesti as u meču tako da je Nadala zaustavio u polufinalu

U finale turnira u Indian Velsu se već plasirao Džon Izner koji je pobedio Novaka Đokovića.

Povezana vest:  Đoković: Neizvesno svaki put kada igram sa Federerom