rafael_nadal_1

Nadal nije više potpredsednik saveta ATP

 

Španac Rafael Nadal podneo je danas ostavku na mesto potpredsednika Saveta Udruženja teniskih profesionalaca (ATP), navevši da ne može više tom poslu da posvećuje pažnju koju zaslužuje.

-Nemam dovoljno energije. Ne mogu i dalje da se potpuno predajem ovde – rekao je Nadal.

Španac je za vreme svog mandata pokušavao da uvede sistem rangiranja tokom dve godine, ali su se tom predlogu protivili ostali igrači, uključujući i predsednika Saveta Rodžera Federera. Nadal i Federer su se, međutim, slagali po ostalim pitanjima, uključujući i ono da su organizatori velikih turnira previše moćni i da bi igrači trebalo da imaju važniju ulogu u odlučivanju nego što je imaju sada.

Povezana vest:  Lajović poražen od Nadala

Obojica su kritikovali raspored prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD. Nadal je ranije govorio da je raspored igrača previše gust, a na odlasku je priznao da neka pitanja nisu rešena.

-Nisam frustriran. Verujem da možemo da uradimo mnogo više nego što smo do sada uradili… Osećam da imamo veliku priliku da unapredimo sport, jer su igrači izuzetno ujedinjeni – rekao je Nadal, koji se trenutno takmiči na turniru u Majamiju.

Povezana vest:  Berdih pobedio Verdaska za polufinale protiv Del Potra