nole_finale_majamija_2011

ATP MAJAMI

Ðoković u četvrtfinalu Majamija

 

Novak Ðoković se plasirao u četvrtfinale turnira masters serije u Majamiju pošto je večeras u osmini finala savladao Francuza Rišara Gaskea sa 2:0 u setovima – 7:5, 6:3. Najbolji teniser današnjice ne posustaje u pohodu ka odbrani titule. Nije briljirao, ali i ono što je pružio bilo je dovoljno da sruši otpor 17. igrača sa ATP liste i zabeleži šestu pobedu u njihovom sedmom međusobnom duelu.

Povezana vest:  Braća Brajan osvojili masters u Parizu

Bio je to kvalitetan, zanimljiv meč, u kojem su Srbin i Francuz vodili uglavnom izjednačenu borbu, posebno u prvom setu. Gaske je brejkom poveo sa 2:1, Ðoković uzvratio u šestom gemu za 3:3, da bi u devetom gemu spasao tri brejk lopte i onda na protivnički servis konačno dobio set posle punog sata igre.

U nastavku susreta prvi svetski reket je bio nadmoćniji i sigurniji, tako da je bez većih problema kontrolisao dešavanja na terenu. Odigrano je nekoliko efektnih poena, a Ðoković je odlučujući korak ka pobedi napravio u četvrtom gemu, kada je brejkom poveo sa 3:1. Pokretljivi Francuz nije posustajao i svim silama se trudio da napravi preokret, međutim, sjajni Ðoković demonstrirao je pravi tenis u pravom trenutku. Dopustio je rivalu samo da smanji prednost na 5:3, a potom je okončao borbu na svoj servis posle sat i 39 minuta igre, iskoristivši petu meč loptu.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Švajcarsku u Australiji predvodi Rodžer Federer

Ðoković se u četvrtfinalu pridružio zemljaku Janku Tipsareviću, koji je ranije danas eliminisao Bugarina Grigora Dimotrova (7:6, 6:2). Za plasman u polufinale svetski broj jedan sastaje se sa pobednikom meča između Španca Davida Ferera i Argentinca Huana Martina Del Potra. Masters u Majamiju igra se za ukupan nagradni fond od 3,97 miliona dolara.