novak_FORHEND_RIM_2011

ATP MAJAMI

Ðoković: Strpljenjem sam srušio Fererov zid

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je danas da je strpljivom i agresivnom igrom došao do trijumfa protiv Španca Davida Ferera (6:2,7:6) i plasmana u polufinale Mastersa u Majamiju.

-Ponoviću da kad igrate sa Fererom imate utisak da je sa druge strane mreže zid, jer vas on uvek tera na još jedan dodatan udarac. Ali, to sam i očekivao, pogotovo posle njegove impresivne igre protiv Del Potra u prethodnom meču – rekao je Ðoković.

Povezana vest:  Nina Stojanović: Srećna sam što nosim Fed kup dres Srbije

Srpski teniser je u prvom setu „počistio“ Španca za svega 32 minuta, dok je u drugom morao žestoko da se bori za svaki poen.

-Znao sam da moram da budem agresivan, ali i strpljiv. Kada sam servirao za meč to nije bio slučaj i on je odmah to kaznio. Na sreću sačuvao sam fokus i došao do cilja – poručio je Ðoković, koji želi da u Majamiju osvoji treću titulu, nakon što je bio najbolji 2007. i 2011.godine.

Povezana vest:  Kecmanović u finalu Ju Es opena

Njegov rival u polufinalu biće Argentinac Huan Monako, protiv kojeg je dobio sva četiri prethodna meča, uz samo jedan izgubljen set. Duel Ðoković – Monako na programu je večeras od 1 sat posle ponoći.