nole_indian_vels_12_polufinale

ATP MAJAMI

Đoković protiv Mareja za 30. titulu

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković večeras u Majamiju protiv Britanca Endija Mareja pokušaće da osvoji treći trofej na ovom turniru i izjednači se sa legendarnim Amerikancima Pitom Samprasom i Andre Agasijem, ali i da dođe do 30. jubilarnog trofeja u karijeri. Ðoković je prvu titulu osvojio jula 2006. u holandskom Amersfortu, prvi trofej na Mastersima uzeo je baš u Majamiju 2007. godine, a od dosadašnjih 29 titula ukupno 10 je sa turnira iz kategorije 1.000, uz pet gren slemova (tri Australijan opena, Vimbldon i US Open).

Povezana vest:  WTA ŠTUTGART, Ana Ivanović danas protiv Radvanske, JJ protiv Dulko

-Marej i ja smo odrasli zajedno, prijatelji smo van terena i biće veoma teško dobiti ga u finalu.On se sjajno snalazi na svim podlogama, pogotovo na otvorenom, ima dosta samopouzdanja i moraću da igram mnogo bolje nego u polufinalu – rekao je Ðoković, koji želi da se revanšira Britancu za nedavni poraz u Dubaiju, ali i za poraz u finalu ovog turnira 2009.godine.

Povezana vest:  WTA SLOVENIJA OPEN, Jankovićeva i Krunić večeras na terenu?!

Ðoković i Marej do sada su se sastali 12 puta i Srbin vodi u međusobnom skoru sa 7:5. Finale Mastersa u Majamiju igra se večeras od 19 časova po našem vremenu.