nole_pehar

SERBIA OPEN 2012

Učesnici Serbia Opena ove nedelje u Dejvis kupu

 

Ove nedelje zbog planiranih mečeva četvrtfinala Dejvis kupa, na programu nema turnira najjačih ATP kategorija. Neki od učesnika Serbia Opena zbog toga braniće boje svojih reprezentacija u mečevima za polufinale i plasman.

David Nalbandijan će u Buenos Airesu biti deo reprezentacije Argentine u duelu sa Hrvatskom, dok je Lukaš Rosol treći igrač reprezentacije Češke u meču sa Srbijom. Dudi Sela predvodi Izrael protiv Portugala, a Lukaš Kubot Poljake protiv Estonije. Žil Miler je prvi igrač Luksemburga protiv Madagaskara.

Učesnici Serbia Opena imali su izuzetno zapažen nastup na prošlonedeljnom Mastersu u Majamiju. Prvi nosilac turnira u Beogradu i najbolji svetski teniser Novak Đoković uspeo je da na jugu Floride odbrani šampionsku titulu osvojenu pre 12 meseci.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Laka pobeda Đokovića

Čeh Lukaš Rosol došao je do šesnaestine finala posle pobede nad Majklom Ljodrom i Marselom Granoljersom, ali je onda doživeo poraz od Japanca Keija Nišikorija, koji je prethodno bio bolji u drugom kolu od Slovaka Lukaša Lacka. Srpski igrači Viktor Troicki i Janko Tipsarević bili su kobni u drugom kolu po Giljerma Garsiju Lopesa i Davida Nalbandijana.

Igor Kunjicin je u drugoj rundi poražen od Hrvata Marina Čilića, dok je Rajan Herison u drugom setu uspeo da stigne do taj-brejka sa Rodžerom Federerom. Žil Miler, pre nego što je poražen od Endija Rodika bio je uspešniji na startu od Aleksa Bogomolova.

Povezana vest:  Počela akcija Jedna karta jedno drvo u okviru Serbia Open 2022

Ivan Dodig je izgubio od Nemca Florijana Majera, a prethodno je savladao njegovog zemljaka Tobijasa Kamkea. Takmičenje u Majamiju na startu turnira završili su Pablo Anduhar, Dudi Sela, Andreas Sepi i Lukaš Kubot.

Na najnovijoj ATP listi najveći napredak od učesnika Serbia Opena napravio je Amerikanac Rajan Herison koji je preskočio sedam pozicija, dok je Giljermo Garsija-Lopes napravio skok od pet mesta. Napredak na listi ostvarili su i Andreas Sepi, Jarko Nieminen, Žil Miler, Lukaš Rosol i Viktor Hanesku. Novak Đoković je odbranom šampionskog trona u Majamiju učvrstio prvu poziciju na ATP listi.

Povezana vest:  Endi Marej propušta četvrtfinale Dejvis kupa zbog povrede

Serbia Open je turnir iz kategorije ATP 250 i igraće se u Beogradu od 28. aprila do 6. maja ove godine.

Ulaznice po ceni 200, 900 i 1.300 dinara za prvih pet dana, 2.200 za polufinale i 3.300 za finale nalaze se u prodaju u Kard servisu i to u TC Ušće, Bilet centru, Beogradskoj arena, Domu sindikata, TC Bazar Novi Sad i na još 100 prodajnih mesta u Srbiji.

Titulu na Dorćolu braniće najbolji svetski teniser Novak Đoković.