obradovic_zreb_vs_ceska

DAVIS CUP 2012
Obradović: Možemo da preokrenemo rezultat i pobedimo
 
Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je danas u Pragu da veruje da njegovi igrači mogu da preokrenu rezultat i da pobede Češku u četvrtfihnalu Svetske grupe Dejvis kupa.
Srpski dubl, Nenad Zimonjić – Ilija Bozoljac, izgubio je danas od Tomaša Berdiha i Radeka Stepaneka sa 0:3 (4:6, 2:6, 6:7), pa je Češka je posle drugog dana povela sa 2:1.
-Čestitam na borbenosti mojim igračima. Nenad i Ika su zaista dali sve od sebe. Siguirno je da su zaslužili da dobiju treći set, međuti, to se nije dogodilo. Česi su imali neverovatnu količinu sportske sreće – rekao je Obradović.
On je dodao da bez obzira na poraz u ekipi ne pada energija.
-To nam se već događalo i protiv Francuza u finalu Dejvis kupa, kao i protiv Čeha u Beogradu, pa smo pobeđivali – rekao je Obradović.
Prema njegovim rečima, sutra se očekuje „sudar divova“, u kojem Janko Tipsarević i Tomaš Berdih treba da pokažu ko je bolji.
-Naša prednost je u tome što naši igrači nisu proveli toliko vremena na terenu. Taj faktor će biti uključen u sutrašnje mečeve – rekao je Obradović.
Teniser Srbije Ilija Bozoljac smatra da su Česi bili favoriti i da im je bilo lakše jer su juče obojica igrali.
-Oni su bili favoriti i bilo je im lakše, jer su obojica bila juče na terenu. Mislim da su odigrali bolje važne poene. Mi smo imali dosta šansi koje nismo iskoristili i to nam se obilo o glavu – rekao je Bozoljac.
On je objasnio da su se igrači Srbije solidarisali sa Tipsarevićem zbog ružnog gesta Štepaneka.
-Ono što je uradio Janku nije bilo korektno, ni sportski. Igrači ga jednostavno ne primećuju. On ne postoji za nas – rekao je Bozoljac.
Teniser Srbije dodao je da će sutrašnji dan biti interesantan.
-Svi verujemo u Janka. Viktor Troicki baš ne igra najbolje, ali odlučujući meč je nešto posebno. Verujem da možemo da preokrenemo meč – rekao je Bozoljac.
Jedan od najboljih dubl igrača sveta Nenad Zimonjić istakao je da su Česi odigrali veoma dobro i da su zasluženo pobedili.
-Još verujem u našu pobedu. Mislim da će Janko doneti poen, a onda u odlučujućem meču sve je moguće. Viktor je bio u tim situacijama. Igrao je odlučujući meč za titulu. Može da se dogodi da iskoristimo to što je Štepanek morao da igra sva tri dana.
Teniseri Srbije i Češke nastavljaju takmičenje sutra u 13.00.

 

Povezana vest:  Karolina Voznijacki nosi zastavu Danske na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru