TIPSAREVIC-BERDYCH_17

DAVIS CUP 2012
Tipsarević razočaran porazom od Berdiha u Pragu
 
Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da je razočaran što je danas u Pragu izgubio od Tomaša Berdiha, ali da misli da je zaslužio da osvoji bar jedan set.
-Razlika je u tome što je bio bolji u važnim trenucima. Nisam bio blizu pobede, jer sam izgubio u tri seta – rekao je Tipsarević novinarima u Pragu.
-Ali, u prvom i drugom sam servirao za set, imao set loptu u drugom i pet set lopti u trećem i nisam ih iskoristio. Stvarno sam razočaran, trebalo je da dobijem bar jedan set – kazao je srpski teniser.
Sva tri seta rešena su u taj-brejku, a Tipsarević je odao priznanje protivniku, rekavši da je bio hrabriji. Njemu je ukazana pomoć na palcu desne noge, ali je kazao da to nije presudilo.
-Ceo nokat je otpao, ali neću da krivim nokat za poraz. Tomaš jen danas bio bolji od mene i hrabriji u važnim trenucima – rekao je Tipsarević.
On je kazao i da je Srbija mogla da dobije ovaj duel.
-Verovatno sam mogao da dobijem danas. Da sam pobedio, mislim da bismo mogli da preokreneom u poslednjem meču – rekao je osmi teniser sveta.
Srpski reprezentativac požalio se, međutim, na podlogu, rekavši da je „besmisleno loša“. Tipsarević je tokom treninga ove nedelje okačio fotografiju terena na Tviter i napisao: „Česi su izmislili novu podlogu…blato“.
-Ovo je verovatno jedna od najgorih šljaka na kojoj sam igrao profesionalni tenis. Bilo je mnogo loših odbitaka. Na sreću, niko nije izvrnuo članak ili se povredio – rekao je Tipsarević.
Novinare je i zanimalo kako Tipsarević danas razmišlja o onome što se desilo posle meča sa Radekom Štepanekom u petak. Srbin je tada pobedio u pet setova, a posle je optužio Čeha da ga je opsovao posle meča i pokazao mu srednji prst.
-Verovatno više nikada neću razgovarati sa njim – kratko je rekao Janko Tipsarević.
Češka se ovom pobedom revanširala Srbiji za poraz 3:2 u polufinalu iz 2010. godine.
-Stvarno sam radostan zbog pobede. Meč danas je pokazao i kakav je savremeni tenis: jedan poen ili dva mogu da budu odlučujući – rekao je Berdih.

 

Povezana vest:  ATP NJU HEJVEN, Troicki protiv Štepaneka za polufinale