nole_slavlje_polufinale

Ðoković: Spreman sam za turnire na šljaci
 
Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je da potpuno spreman očekuje start masters turnira u Monte Karlu, gde aktuelni šampion Rafael Nadal juriša na osmu uzastopnu titulu.
-Nadal je najveći mogući izazov na šljaci. On je kralj šljake, najbolji teniser koji je ikada igrao na toj podlozi. Međutim, ja jedva čekam da takmičenje počne, jer sam uveren da ću biti potpuno spreman – izjavio je Ðoković, koji je ove sezone trijumfovao na Australijen Openu i na mastersu u Majamiju.
Srbin će takođe „juriti“ Španca i na Rolan Garosu, nakon što je osvojio tri poslednja gren-slem turnira.
-Svestan sam da moram da budem u vrhunskoj formi, jer je je šljaka izuzetno zahtevna podloga, a činjenica je da Nadal igra najbolji tenis u Monte Karlu i Rolan Garosu. Ipak, situacija je sada drukčija, stvari su se promenile u odnosu na poslednjih nekoliko godina – rekao je Ðoković, koji je pobedio Nadala u poslednjih sedam mečeva, uključujući finala mastersa u Madridu i Rimu, što su jedina dva poraza Španca na šljaci u 2011. godini.
Svetski reket broj jedan prošle godine nije igrao u Monte Karlu zbog povrede kolena, tako da će mu svaka pobeda u nastupajućoj nedelji doneti nove ATP bodove. Ðoković je kao prvi nosilac slobodan u prvom kolu, a u startnom meču sastaje se sa pobednikom između Italijana Andreasa Sepija i kvalifikanta.
Biće ovo šesto šesto Ðokovićevo učešće na prestižnom turniru. Od 16 odigranih mečeva dobio je 11, a najbolji rezultat ostvario je 2009. godine, kada je u finalu posle tri seta poražen od Nadala.

 

Povezana vest:  Ðoković: Hoću medalju u Londonu