nadal-finale

Nadal: Spreman sam, koleno me više ne boli
 
Španski teniser Rafael Nadal na konferenciji za novinare u ponedeljak u Monte Karlu objavio je da više ne oseća bolove u kolenu, ta da je spreman za osmu uzastopno osvajanje turnira na zemljanim terenima u Kneževini.
Svetski broj 2 obavio je nekoliko terapija na desnom kolenu uoči nastupa na turniru iz Masters serije 1000 u Majamiju, ali nakon prolaska u polufinale otkazao je meč protiv Endija Mareja zbog novih bolova uzorokovanih upalnim procesom odnosno tendinitisom. Pauza koju je potom uzeo kako bi sanirao povredu, čini se, dala je rezultata.
-Koleno je dobro. Treniram sve jačim intenzitetom, a to je u ovom trenutku najvažnije. Izgleda mi kao da mogu odraditi pravi trening bez ikakvih problema, ali trebaće vremena da vidim kako će se koleno ponašati na terenu u punom opterećenju. Počeo sam s treninzima pre dva dana, a nakon 15 dana bez treninga fizičke spreme, kada kolena uopće nisam smeo pomerati, trebaće mi mečeva da uđem u top formu – izjavio je Nadal.
Po svoj prvi ATP naslov još od lanjskog osvajanja Roland Garrosa Španac će krenuti tek u sredu budući je u 1. kolu Monte Karla bio slobodan.

 

Povezana vest:  Novi rekord Novaka Đokovića