konferencija_moskva

FED CUP 2012

Jankovićeva: Cilj je finale Fed Kupa

 

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je danas uoči FED Kup duela Srbije i Rusije za vikend da je predstojeći duel veliki izazov i da će igračice dati sve od sebe da bi ispunile svoj cilj i stigle do finala Fed Kupa.

-Mečevi neće biti laki, biće neizvesno i daćemo sve od sebe i pokušati da prvi put uđemo u finale Fed Kupa što nam je cilj. Ovo je veliki izazov za nas, jer smo prvi put u polufinalu – kazala je Jankovićeva.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA AO 2013, Pobeda Vesne Dolonc, poraz Aleksandre Krunić

Ona je dodala da još uvek nije poznato koje ruske teniserke će se suprotstaviti našem timu.

-Ne znamo ko će nastupati za Ruskinje, ali ne bih nikoga izdvajala od njih, sve su to dobre igračice. Na nama je da se skončentrišemo i uz pozitivnu atmosferu i veliku želju možemo da izađemo kao pobednice – rekla je Jankovićeva.

I selektor Srbije Dejan Vraneš smatra da Ruskinje imaju ujednačen tim i da izbor protivnica našim devojkama neće biti presudan.

Povezana vest:  WTA LISTA, Jankovićeva ostala 13. na listi, pad Ivanovićeve

-Ruski tim poznajemo veoma dobro. I bez Marije Šarapove imaju kvalitetnu ekipu. Ne mogu da izdvojim nijednu igračicu posebno. Ko god da bude u njihovom timu, mi ćemo se truditi da odigramo maksimalno – kazao je Vraneš.

Najveći problem za srpski tim za sada je stanje terena u Moskvi. U Megasport areni postavljena je podloga od šljake, ali nije na najvišem nivou.

-Uslovi za igru nisu baš najbolji. Teren je previše mekan, odskok lopte nije najbolji, a nadam se da će do vikenda uslovi biti bolji – rekla je Jankovićeva.

Povezana vest:  Nadal ne očekuje skoriji povratak teniskih takmičenja

Ana Ivanović će se danas pridružiti reprezentativnim koleginicama u Moskvi.

-Divno je biti deo tima ovde u Moskvi. Naravno, polufinale je samo po sebi veliki događaj, a takođe za nas je to prilika da se osvetimo za poraz koji smo doživeli protiv Rusije tokom poslednjeg susreta – kazala je najbolje rangirana srpska teniserka.