david_nalbandijan

SERBIA OPEN 2012

Vimbldonski finalisti na Dorćolu

 

Poput takmičenja u singlu na ovogodišnjem Serbia Openu i dubl konkurencija biće izuzetno kvalitetna i atraktivna. U žrebu u kome će biti 16 parova, deset je već određeno, a među njima su osmorica igrača koji će nastupiti i u singl konkurenciji.

Najpoznatija dubl imena za sada su Robert Lindšted iz Švedske i Horija Tekau iz Rumunije, koji su ove sezone ostvarili sjajan rezultat na prvom gren slem turniru – Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, gde su tek posle taj-brejka izgubili u polufinalu od braće Brajan. Oni su takođe uspeli da ostvare i plasman u finale turnira u Roterdamu, a prošle sezone su igrali finale Vimbldona.

Povezana vest:  NEMAČKI MEDIJI O ĐOKOVIĆU, Nemačka štampa hvali Novaka Đokovića

David Nalbandijan će probati da napadne titulu na Serbia Openu u paru sa zemljakom Eduardom Švankom. Tu će biti i dva italijanska para: Simone Boleli – Fabio Fonjini i Andreas Sepi – Filipo Volandri, Izraelci Džonatan Erlih i Endi Ram, Španci Pablo Anduhar i Giljermo Garsija Lopes kao i Amerikanci Skot Lipski i Radživ Ram.

Trenutni spisak od deset parova zatvaraju Italijan Danijele Braćali i Čeh Lukaš Rosol, Nemac Martin Emrih i Šveđanin Andreas Siljestrom i češko-slovačka kombinacija Lukaš Dluhi i Lukaš Lacko.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, REZULTATI, Rodik u 2. kolu