djokovic_06_01

Ðoković: Ovo je za mene teška nedelja, ali to je život

Novak Ðoković je danas bez većih problema izborio plasman u polufinale masters turnira u Monte Karlu, ali je nakon pobede nad Holanđaninom Robinom Haseom priznao da su tokom meča njegove misli bile drugde.
Dan posle smrti dede, za kojeg je bio veoma vezan, bilo je primetno da je najbolji teniser sveta još emotivno rastrojen, ali i ono što je pružio bilo je dovoljno da dobije treći međusobni duel protiv 55. igrača sa ATP liste.
-Ovo je teška nedelja za mene, ali to je život. Duh mog dede uvek će biti sa mnom – izjavio je Ðoković i dodao da je, s obzirom na okolnosti, zadovoljan i samim plasmanom u polufinale prestižnog turnira.
-Teško je biti u stanju da igrate dobar tenis posle vesti koju čujete i onoga što još osećate. Mog dedu ću pamtiti kao velikog čoveka, a znam da me je danas podržavao sa neba i da će me podržavati i ubuduće. Međutim, moram da ostanem psihički jak i da prevaziđem sve ovo, da održim kontinuitet i koncentraciju. Ipak, život ide dalje -poručio je Ðoković.
Svetski broj jedan u polufinalu mastersa u Monte Karlu, njegovog prvog turnira na šljaci ove sezone, sutra igra protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je savladao Britanca Endija Mareja sa 2:1 u setovima.
Ðoković i Berdih, sedmi teniser sveta, sastaju se jubilarni 10. put na ATP turnirima, a Srbin je daleko uspešniji i vodi u međusobnim duelima sa 8:1.
Turnir u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2,95 miliona evra.
Povezana vest:  Teniseri Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa