OFFICIAL_DRAW_03
FED CUP 2012
Janković: Želim da pobedom olakšam posao Ani Ivanović
 
Srpska teniserka Jelena Janković rekla je danas da pobedom nad Anastasijom Pavljučenkovom u prvom meču polufinala Fed kupa protiv Rusije želi da ulije dodatno samopouzdanje Ani Ivanović, koja druga izlazi na teren.
-Nije mi bitno da li ću izaći prva ili druga, važno je da dam maksimum, da se borim za svoju zemlju i donesem prvi poen. To je bitno za ekipu i daje samopouzdanje Ani. Boriću se kao i do sada – rekla je Jelena Janković posle žreba u Moskvi.
Jankovićeva je istakla da poznaje protivnicu i da zna kako će se izboriti sa njom.
-Nikada nisam igrala protiv Pavljučenkove na šljaci, ovo će nam biti prvi susret. Poznajem joj igru i znam kako ću protiv nje. Vredno sam trenirala, spremna sam za taj susret i nadam se najboljem – istakla je Jelena Janković.
Druga srpska teniserka, Ana Ivanović, prema žrebu treba da se sastane u drugom sutrašnjem meču protiv Svetlane Kuznjecove.
-Važno je da se fokusiramo na našu igru, sigurno će biti veoma težak duel. Teren je iz dana u dan bolji, imali smo dva lepa treninga, prilagodila sam se uslovima, tako da očekujem dobar meč
sutra – kazala je Ana Ivanović.
Selektor srpskog Fed kup tima Dejan Vraneš rekao je da misli da ruski kolega taktizira i da će verovatno umesto Pavljučenkove ili Kuznjecove ubaciti u igru Mariju Kirilenko.
-Pripremiću igračice za sve opcije, videćemo šta će selector Rusije da odluči. Da li će ostaviti ili će nešto da promeni ne znam, nama je bitno da se pripremimo za sve moguće opcije – rekao je Vraneš.
Polufinalni duel Rusije i Srbije počinje sutra u 13.00.

 

Povezana vest:  Đoković prvi nosilac na Vimbldonu