Ana_Ivanovic_srecna_2012

WTA MADRID
Ivanović bolja od Johanson, sledi duel sa Petrovom
 
Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović uspešno je startovala na turniru u Madridu, pošto je danas u prvom kolu savladala Francuskinju Matildu Johanson sa 6:4, 6:1.
Bio je to drugi duel Ivanovićeve sa 90. igračicom na WTA listi i druga pobeda. Meč je odigran na novoj plavoj šljaci, a trajao je 82 minuta.
Srpkinja će u drugom kolu igrati sa Ruskinjom Nađom Petrovom, koja je takođe danas savladala Amerikanku Vanju King sa 4:6, 6:3, 6:1. Do sada su se sastale 11 puta, a Ivanovićeva vodi u međusobnom skoru sa 6:5.
Na turniru čiji je ukupan nagradni fond 5,1 milion dolara, učestvuje i Jelena Janković, a njena protivnica u prvom kolu je Karla Suares Navaro iz Španije. Taj meč će se najverovatnije igrati sutra.
Istovremeno se na terenima teniskog kompleksa „Kaha Mahika“ održava se i ATP turnir masters serije za nagradni fond od 3,9 miliona evra.
Učestvuju svi najbolji srpski teniseri, predvođeni prvim reketom sveta Novakom Ðokovićem.
Ðoković i Janko Tipsarević su kao prvi i sedmi nosilac slobodni na startu takmičenja, i mečeve drugog kola trebalo bi da igraju u utorak ili sredu.
Viktor Troicki u prvom kolu, verovatno sutra, igra protiv Amerikanca Donadla Janga, trenutno 51. na ATP listi, sa kojim se do sada nije sastajao.
Ukoliko savlada Janga, Troicki će u drugom kolu igrati sa pobednikom duela između Francuza Rišara Gaskea i Brazilca Tomaza Belučija.

 

Povezana vest:  AO 2011, Rezultati sedmog dana (23. januar)