nole_majami_1_2011
ATP MADRID
Uspešan start Ðokovića u Madridu

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u osminu finala na turniru masters serije u Madridu pošto je danas u drugom kolu savladao Španca Danijela Gimeno-Travera sa 2:1 u setovima – 6:2, 2:6, 6:3.

Ðoković je tako uspešno započeo odbranu titule na teniskom kompleksu „magična kutija“, nakon što je kao glavni favorit bio slobodan u prvom kolu.

Do druge pobede protiv 137. tenisera na ATP listi u njihovom trećem međusobnom duelu Srbin je došao posle dosta problema i oscilacija u igri. Izuzetno motivisani Španac pružio je neočekivano snažan otpor i svetski broj jedan morao je da se pomuči tokom jednog sata i 48 minuta borbe dok nije ostvario trijumf. Možda veći problem od sasvim solidnog rivala Ðokoviću je izgleda predstavljalo igranje na novopostavljenoj podlozi od plave šljake. Proklizavao je na terenu, loptica ga nije slušala i pravio je neuobičajeno veliki broj grešaka.

Povezana vest:  Fernando Verdasko u finalu Hjustona

Prvi set Ðoković je dobio sigurno, jer je posle brejka u četvrtom gemu rutinski zadržao prednost. U nastavku borbe, međutim, Gimeno-Traver je zaigrao sa mnogo samopouzdanja, bio je agresivniji i hrabriji, dok Srbin uopšte nije bio u svom elementu. Sa tri poena na protivnički servis Španac je zasluženo izjednačio rezultat u setovima.

U odlučujućem delu meča Ðoković se trgao i zaigrao dovoljno sigurno i precizno da nametne odgovarajući ritam i preuzme inicijativu. Brejkom je poveo sa 4:2 i potom bez problema okončao dalju borbu, ne dopustivši rivalu nikakvu šansu za eventualno iznenađenje.

Povezana vest:  ATP SIDNEJ, Pobeda Troickog u drugom kolu

Ðoković u osmini finala, verovatno u četvrtak, čeka boljeg iz meča u kojem se sastaju Švajcarac Stanislas Vavrinka i Austrijanac Jirgen Melčer.

Masters u Madridu igra se za ukupan nagradni fond od 3,97 miliona evra.