nole_plava

Vlasnik i promoter ATP-a u Madridu: Plava šljaka ostaje, razmišljamo o fluorescentnim loptama
 
Ion Tiriac, vlasnik i promoter ATP Masters 1000 turnira u Madridu, priznao je da su tereni na plavoj zemljanoj podlozi uistinu suviše klizavi.
Kralj zemlje Rafael Nadal i prvi svetski reket, te prošlogodišnji pobednik Novak Đoković najavili su jedan za drugim kako sledeće godine neće nastupiti na madridskom turniru ukoliko se on i dalje bude igrao na kontroverznoj plavoj šljaci. Obojica su to učinili nakon poraza od svojih sunarodnika. Fernando Verdasko je dobio Nadala u španskom derbiju osmine finala, dok je Janko Tipsarević eliminisao Novaka Đokovića u srpskom derbiju četvrtfinala.
-Izvinjavam se jer su tereni stvarno preklizavi. Želeli smo maksimalno da smanjimo opasnost od povreda, od stradavanja zglobova. Zbog toga su eksperti za terene prevaljali baznu podlogu s previše pritiska. Plava zemlja koja je bila postavljena na vrh nije se “stopila“ s bazom, zbog toga je klizavo. Iz dana u dan radimo na tom problemu. Uveravam vas, već iduće godine će igranje na plavoj zemlji igračima biti jednako prijatno kao i na tradicionalnoj, crvenoj – rekao je Tiriac.
Prema tome, plava šljaka ostaje, pa makar i bez Nadala i Đokovića na turniru.
-Bilo bi mi jako žao ako ih ne bi bilo na turniru – kaže Tiriac.
Poznati Rumun, svojevrenemo menadžer Goran Ivaniševića, s kontroverzama, očigledno, ne misli stati.
-Sledeće godine razmišljamo o uvođenju fluorescentnih lopti, zelenih ili narandžastih, koje bi tvorile još efikasniji kontrast u odnosu na plavu podlogu!

 

Povezana vest:  Đoković zvanično u Ginisovoj knjizi rekorda