Janko_Tipsarevic_2012

Sjajni Tipsarević doneo Srbiji pobedu za finale

 

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog kupa pošto je danas u Diseldorfu, u poslednjem trećem kolu plave grupe, obezbedila protiv domaće selekcije Nemačke nedostižnu prednost od 2:0. Odlučujući poen Srbiji doneo je Janko Tipsarević pobedom nad Filipom Kolšrajberom sa 2:1 u setovima – 6:4, 3:6, 7:5.

Sjajnom igrom Tipsarević je potvrdio da je junak velikog uspeha naše reprezentacije na ovogodišnjem Svetskom kupu. Nakon što je prethodno obezbedio trijumfe protiv Hrvatske i Rusije, danas je doneo odlučujući poen i u susretu sa domaćinom, savladavši najboljeg nemačkoh tenisera u zanimljivoj i uzbudljivoj borbi.

Povezana vest:  WTA ŠTUTGART, Jelena Janković u osmini finala

Tipsarević u duelu protiv Kolšrajbera nije krenuo prema očekivanjima i osvojio je samo jedan od prvih pet gemova. U nastavku seta je, međutim, zaigrao briljantno i preokrenuo rezultat osvojivši pet gemova zaredom za vođstvo od 1:0.

Drugi set je zasluženo pripao Kolšrajberu, koji je nošen podrškom sa tribina sigurnom igrom izjednačio na 1:1, da bi u trećem setu do kraja vođena izjednačena borba u kojoj je drugi reket Srbije iskazao kvalitet i potvrdio odličnu formu ove sezone. Tipsarević je „ispustio“ Nemca pri vođstvu od 5:4, ali nije kod 6:5, iako je 27. teniser sa ATP liste spasao čak šest meč lopti.

Povezana vest:  Jelena Janković uspešna na početku Majorke

Smireniji i precizniji Srbin je nakon dva sata i 25 minuta kvalitetnog tenisa iskoristio sedmu meč loptu na servis protivnika i obezbedio zasluženu pobedu za plasman naše reprezentacije u finale Svetskog kupa. Vođstvo Srbiji doneo je u četvrtak Viktor Troicki savladavši Florijana Majera (7:6, 6:3), a posle 16 sati na programu je meč dublova, koji nema takmičarski značaj. Srbija će u borbi za trofej igrati sutra od 12 sati sa pobednikom crvene grupe – Češkom ili Argentinom.

Povezana vest:  Federer: Nisam želeo da rizikujem težu povredu