jelena_jankovic_bekhend_rim

ROLAN GAROS 2012

Janković eliminisana u drugom kolu Rolan Garosa

 

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u šesnaestinu finala gren slem turnira u Rolan Garosu, pošto je danas u drugom kolu izgubila od Amerikanke Varvare Lepčenko sa 7:6 (7:4), 4:6, 6:4. Novim porazom, druga najbolje rangirana srpska teniserka, potvrdila je katastrofalnu formu ove godine.

Povezana vest:  ATP DOHA, Zimonjić i Troicki eliminisani u dublu

Janković je propustila previše šansi protiv objektivno slabije protivnice, trenutno 61. na WTA listi, što je koštalo ispadanja u ranoj fazi takmičenja. Baš kao na startu turnira, kada je uz dosta muke došla do pobede protiv anonimne Nemice Patricije Majer-Ahlajtner, Jelena je igrala nervozno, sa dosta oscilacija, što je doprinelo brojnim greškama.

Povezana vest:  ATP MADRID 2011, Đoković i Troicki u singlu, Zimonjić u dublu

Srpkinja je u prva dva seta ispustila brejk prednosti, ali je nekako uspela da izjednači rezultat.  U trećem setu teniserke su bile sigurne na svoj servis sve do devetog gema, kada je Lepčenko iskoristila drugu brejk šansu i kasnije odservirala za pobedu.

Lepčenko će u trećem kolu igrati protiv Italijanke Frančeske Skjavone, koja je savladala Bugarku Cvetanu Pironkovu sa 2:6, 6:3, 6:1.

Povezana vest:  WTA RIM, Ana Ivanović izgubila u polufinalu