AA_tennis_ball_racquetINDIAN VELS

Hit for Haiti

 

Na Australijan openu održana je prva epizoda teniske egzibicije za pomoć narodu Haitija pod nazivom “Hit for Haiti” a rugi deo, na centralnom terenu Indian Velsa imali su priliku videti ljubitelje belog sporta. Na centralnom terenu okupilo se više od 16.000 gledalaca kako bi videli na delu sadašnje i bivše teniske asove. Kupljenom ulaznicom, naravno, gledaoci su pomogli zemljotresom uništen Haiti. Događaj je sponzorisao Oracle, čiji je osnivač Larry Ellison koji je I sam u petak dao donaciju od milion dolara.

Povezana vest:  Nadal: Sanjam četiri Grend Slema sledeće godine

Na terenu su se prvo pojavile dame Martina Navratilova i Justine Henin kao i Steffi Graf i Lindsay Davenport. Ovo je bila jedinstvena prilika da ljubitelji tenisa na delu vide osvajačice 94 pojedinačna Grand Slam turnira! Iako rezultat, ovoga puta nije bio važan pobedile su Navratilova i Henin sa 8:6.

U drugom delu programa na teren su izašli Amerikanac Pete Sampras i Roger Federer a sa istim rezultatom (8:6) su pobedili Andrea Agassia i Rafaela Nadala. Igrači su nosili mikrofone a Agassi je preuzeo ulogu komičara.

Povezana vest:  Jelena Janković zadržala 53. mesto na WTA listi

Na “tapetu” se Agasiju našao stari protivnik Sampras kojeg je bockao provokacijama kako redovno ostavlja male bakšiše (tips).

-Dajem vrlo dobre bakšiše, verujte mi – branio se Sampras.

Federera je Agassi redovno pitao na koju stranu i kojom brzinom želi da mu servira, a nije poštedeo ni svoga partnera Nadala.

-Na televiziji mi izgledaš puno brži – kroz smeh je poručio Agasi Nadalu.