AnaIvanovic_August2011

Ana Ivanović: Medalja u Londonu je želja, ali ne i obaveza

 

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas da jedva čeka nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, ali je navela da ne želi da stvara sebi pritisak i obećava osvajanje medalje.

-Svakom sportisti je velika čast da predstavlja zemlju na Olimpijskim igrama, pogotovo što se to takmičenje održava tek svake četvrte godine. U Londonu ću igrati u singlu i u miks dublu sa Nenadom (Zimonjićem). Bilo bi lepo da osvojim medalje, ali ne želim da stvaram pritisak – izjavila je Ivanovićeva u beogradskoj galeriji „Ozon“, gde se srela sa učenicima škola u Srbiji, koji učestvuju u programu UNICEF-a „Škola bez nasilja“.

Povezana vest:  FED CUP 2013, Srbija povela sa 1:0, Ivanović bolja od Bartel

Tokom druženja naročita pažnja posvećena je uspesima koje su učenici postigli kroz pomenuti program u izgradnji kulture nenasilja, uspostavljanja duha solidarnosti i razumevanja drugih.

-Sport je divan način za druženje. Ja sam naučila mnogo životnih lekcija kroz sport. Naučila sam i da gubim i da pobeđujem, ali i da budem dostojanstvena. Takođe, sport mi je pomogao da naučim da shvatam stvari mnogo realnije – dodala je Ivanovićeva.

Povezana vest:  Slobodan Živojinović reizabran u bord direktora Dejvis kup komiteta

Ona je za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a imenovana 2007. godine.