rafael_nadal_1

ROLAN GAROS 2012

Sudija Fransen: Novak i Rafa su rekli da uslovi nisu dobri

 

Sudija na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu Stefan Fransen rekao je da je morao da prekine duel između Novaka Ðokovića i Rafaela Nadala pošto su obojica smatrali da uslovi za igru nisu bili dobri. Meč za titulu na ovogodišnjem Rolan Garosu počeo je prema programu danas od 15 sati, ali je nakon dva prekida zbog kiše odložen za ponedeljak od 13 sati.

-Obojica su se žalili na podlogu. Novak je rekao da je teren postao klizav, a Rafa da uslovi za igru nisu najbolji. Morao sam da donesem odluku da li može da se igra na takvom terenu i to je ono što se desilo – izjavio je Fransen.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Klajsters završila karijeru porazom na US Openu

Ovo je prvi put od 1973. godine da finale muškog singla na Rolan Garosu nije završeno kako je predviđeno, u nedelju. Tada je zbog vremenskih neprilika meč za trofej prolongiran do utorka, a Ilie Nastase pobedio je Nikolu Pilića. Duel dvojice najboljih tenisera sveta danas je počeo u znaku branioca titule, Nadala, koji je bio mnogo bolji i sigurniji i zasluženo je poveo sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3). Činilo se da mu je pobeda na dohvat ruke, jer je Ðoković dosta grešio, prvenstveno na servisu, a na momente ispoljio i ono što mu nije svojstveno – malodušnost.

Povezana vest:  Peneta prejaka za Bojanu Jovanovski

Međutim, srpski teniser je kao po tradiciji ispoljio vrhunske kvalitete u trenucima kada mu je najteže. Ðoković se na čudesan način vratio u meč i po ko zna koji put pokazao zbog čega je svetski broj jedan. Zaigrao je prepoznatljivim stilom u nastavku, dobio treći set sa 6:2 i u četvrtom poveo sa 2:1, ali je njegove silovite nalete zaustavila kiša i meč je prekinut.

Povezana vest:  Nadal i dalje smatra da je previse turnira na tvrdoj podlozi

Duel na ovogodišnjem Rolan Garosu je četvrto uzastopno finale između Ðokovića i Nadala na gren-slem turnirima, što je prvi put u istoriji da se sastanu ista dvojica tenisera. Srbin juri četvrtu gren-slem titulu zaredom, dok je Španac u prilici da osvoji rekordni sedmi trofej na ovom turniru.