rafael_nadal_2

ROLAN GAROS 2012

Nadal ipak sačuvao vođstvo i došao do titule

 

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je danas titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu, koje je u nedelju prekinuto zbog kiše, savladao Novaka Ðokovića sa 6:4, 6:3, 2:6, 7:5. Špancu je to rekordna, sedma titula na pariskoj šljaci, a ovo je tek drugi put u istoriji da turnir nije završen u nedelju.

Povezana vest:  ATP LONDON, Đoković u finalu završnog mastersa u Londonu

Prvi put to se dogodilo 1973. godine kada su se u finalu sastali Rumun Ilije Nastase i Jugosloven Nikola Pilić. Taj meč završen je tek u utorak, pobedom Nastasea od 3:0. „Kralju šljake“, kako zovu Nadala, očigleno je više prijala pauza između nedelje i ponedeljka, pa je u današnjem nastavku bio smireniji i precizniji od najboljeg tenisera sveta.

Povezana vest:  adidas Kids Open: sutra finale i dodela nagrada

Meč u Parizu sinoć je prekinut pri vođstvu Nadala od 2:1 u setovima i prednosti Ðokovića (2:1) u četvrtom setu. Nadal je dobio je prvi set sa 6:4, zatim je poveo sa 5:3 u drugom, pre nego što je došlo do prvog prekida zbog kiše. Nakon pauze meč je nastavljen, Nadal je dobio drugi set sa 6:3 i poveo sa 2:0 u trećem, kada je usledila sjajna serija Ðokovića od osam uzastopnih gemova i osvajanje seta sa 6:2.

Povezana vest:  US OPEN 2013, Jankovićeva i Lučić Baroni u osmini finala dubla

Na početku četvrtog seta Ðoković je prvi napravio brejk, poveo sa 2:0, Nadal je smanjio na 2:1, a onda je usledio novi prekid.