jelena_jankovic_tenis1ATP INDIAN VELS, SERIA 1.000

Ana Ivanović ispala, Nole i Jelena idu dalje

 

Drugi reket sveta Novak Đoković, Viktor Troicki i Jelena Janković plasirali su se u treće kolo turnira Indijan Velsa, serije 1.000 dok Ana Ivanović nije imala sreće na turniru i izgubila je.

Nole je pobedio Amerikanca Mardija Fiša, nešto teže nego što se mislilo, sa 2:1 u setovima (6:1, 0:6, 6:2). Prvi set Đoković je bio ubedljiv ali je u drugoj deonici imao pad u igri i nije dobio ni gem. Ipak, kada je bilo najpotrebnije, u trećem setu Đoković je skupio snage i slavio sa 6:2 u trećem gemu. Prvi reket Srbije će u trećem kolu igrati protiv Nemca Filipa Kolšrajbera koji je pobedio sunarodnika Filipa Pečnera sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2).

Povezana vest:  VIMBLDON 2014, Danas na terenu Janković, Ivanović, Jakšić i Lajović

JJ je prebrodila krizu i posle poraza u prvom kolu minule nedelje sada je u drugom kolu pobedila Hrvaticu Petru Martić, koja je u glavni žreb došla iz kvalifikacija, sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6). Naredni protivnik Jankovićevoj biće Sara Erani iz Italije koja je u drugom kolu bila bolja od Slovakinje Dominike Cibulkove (26. nosilac na turniru) sa 2:0 (7:5, 6:4).

Povezana vest:  ITF DUBAI, Jovanovski se bori za titulu

Najveće razočarenje je poraz Ana Ivanović. Ona je u na turniru u SAD branila sjajajn rezultat od prošle godine – učešće u finalu a sada je izgubila, u drugom kolu od Anastasje Sevastove iz Letonije. Takmičarka sa severa Evrope bila je ubedljiva i pobedila je Anu sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4).

Kako se i pričalo u teniskim krugovima, a to se i ispostavilo tačnim. Ovaj veliki poraz Anu Ivanović koštaće gubitak velikog broja mesta na WTA  listi. Tako će, nekada prvi reket sveta od naredne nedelje biti rangirana negde na 50. mestu WTA liste.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2014, Danas na terenu Đoković, Janković i Jovanovski

Viktor Troicki je imao sreće i sa samo pet minuta na terenu otišao je u treće kolo. Kuevas je predao meč Troickom a u trećem kolu Viktor će se sastati sa petim nosiocom turnira Nikolajem Davidenkom.