nole_ljubi_pehar_vimbldon

VIMBLDON 2012
Ðoković: Vimbldon nije generalna proba za OI
 
Najbolji svetski teniser Novak Ðoković ne slaže se sa pojedinim mišljenjima da je ovogodišnji Vimbldon generalna proba za Olimpijske ige u Londonu, bez obzira što će na istim travnatim terenima tri nedelje kasnije biti održan turnir u okviru najveće sportske smotre sveta.
-Ja ne verujem da Vimbldon može da bude generalna proba za bilo koje takmičenje. To je najcenjeniji, najpoznatiji i najvredniji turnir na svetu. Ovo je po mom mišljenju vrhunac našeg sporta. Naravno, Olimpijske igre su nešto van poređenja sa bilo kojim drugim turnirima – izjavio je Ðoković, koji je, kao i ostali vrhunski teniseri, oduševljen mogućnošću da na istom terenu može da osvoji dve titule.
-To je vrlo emotivno, jer niste samo vi ovde, iza vas je cela nacija. Dakle, prisutna su ogromna uzbuđenja među teniserima uoči Olimpijskih igara – rekao je Ðoković, koji će nositi srpsku zastavu na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara sledećeg meseca.
Ðoković započinje odbranu titule u Vimbldonu protiv Španca Huana Karlosa Ferera, koji je osvojio Rolan Garos 2003. i nakratko držao prvo mesto na ATP listi te godine.
-Mislim da još nisam pružio sve što mogu na Vimbldonu. Uvek želim bolje, jer je tenis moj život, zaljubljen sam u ovaj sport, sve sam mu podredio. Motivacija mi je najmanji problem, uvek hoću da napredujem i osvajam turnire – poručio je Ðoković

 

Povezana vest:  ATP MAJAMI, U četvrtfinalu Đoković, Nadal, Federer...