jelena_jankovic_2012

VIMBLDON 2012

Janković eliminisana već na startu Vimbldona

 

Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je već na startu gren slem turnira u Vimbldonu pošto je danas u prvom kolu izgubila od Belgijanke Kim Klajsters sa 2:0 u setovima – 6:2, 6:4. Jankovićeva je novim porazom potvrdila veoma lošu formu ove sezone. Nesigurna i bez sampouzdanja nikako nije uspevala da stabilizuje igru i nametne odgovarajući ritam protiv Belgijanke, koju je do sada samo jednom pobedila u osam međusobnih duela.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO 2011, Troicki danas dva puta na terenu

Klajsters je lako dobila prvi set, a ozbiljniji otpor Srpkinja je pružila u drugom. Kada je brejkom povela sa 2:1 činilo se da bi mogla da se vrati u meč, međutim, Klajsters je odmah uzvratila i potom preokrenula na 4:2. Uzaludan je bio kratkotrajni bljesak Jankovićeve za izjednačenje na 4:4. Katastrofalnim forhend udarcima napravila je brojne neiznuđenje greške i ponajviše svojom krivicom trasirala je put iskusnoj Belgijanki do pobede.

Povezana vest:  ATP RANG LISTA, Nadal prvi, Federer drugi, Đoković treći

Jankovićeva se tako pridružila Vesni Dolonc, koja je ranije danas izgubila od Bugarke Cvetane Pironkove, dok je Bojana Jovanovski dobila meč protiv Grkinje Eleni Danilidu.