novak_djokovic_pariz_2012

VIMBLDON 2012

Sutra na terenu Vimbldona petoro predstavnika Srbije

 

Sutra, trećeg dana takmičenja na teniskom gren-slem turniru u Vimbldonu, na terene izlaze petoro predstavnika Srbije – Novak Ðoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Ana Ivanović i Bojana Jovanovski. Ðoković, Tipsarević, Troicki i Jovanovski igraju mečeve drugog kola, a Ivanovićeva odloženi meč prvog kola, koji je bio predviđen za utorak uveče.

Prvi teniser sveta i branilac titule Ðoković sastaje se sa Amerikancem Rajanom Harisonom, 48. na ATP listi, a meč je na programu između 17.30 i 20 sati. U jedinom dosadašnjem međusobnom duelu, prošle godine u Sinsinatiju, slavio je srpski teniser rezultatom 6:2, 6:3. Ukoliko očekivano prebrodi sutrašnju prepreku Ðoković će u šesnaestini finala igrati sa pobednikom meča između Nemca Benjamina Bekera i Čeha Radeka Štepaneka.

Povezana vest:  US OPEN 2012, Ivanović i Janković danas na terenu u Njujorku

Osmi nosilac Tipsarević igra između 14 i 15 sati protiv 130. tenisera sveta, Amerikanca Rajana Svitinga. Sva tri dosadašnja duela pripala su Tipsareviću, koji će, ukoliko pobedi i sutra, čekati u šesnaestini finala boljeg iz meča Mihail Južnji (Rusija) – Inigo Servantes (Španija).

Troicki igra takođe između 14 i 15 sati protiv Slovaka Martina Kližana, 62. na ATP listi. Do sada se nisu sastajali, a ukoliko pobedi, srpski teniser će u šesnaestini finala igrati sa boljim iz duela Huan Monako (Argentina) – Žeremi Šardi (Francuska).

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Melcer iznenadio Federera

Bojanu Jovanovski čeka težak zadatak, jer za protivnicu ima 15. teniserku sveta, Nemicu Sabine Lisicki. Njihov prvi međusobni duel na programu je od 12.30 sati, a pobednica će u šesnaestini finala igrati sa boljom iz meča Petra Cetkovska (Češka) – Sloun Stivens (SAD).

Anu Ivanović u meču prvog kola čeka Marija Hose Martines Sančes iz Španije, takođe od 12.30 sati. Jedini dosadašnji međusobni duel pripao je Špankinji, a sutrašnja pobednica se u drugom kolu sastaje sa boljom iz meča Kimiko Date-Krum (Japan) – Katerina Bondarenko (Ukrajina).

Povezana vest:  ATP LONDON, Tipsarević: Nisam zdravstveno fit,ali zasluženo sam izgubio