novak_djokovic_rolangaros_2012_crna_1

VIMBLDON 2012

Ðoković: Uživao sam, ali to je bio težak meč

 

Novak Ðoković je dominantnom igrom pobedio Čeha Radeka Štepaneka za plasman u osminu finala Vimbldona, ali je nakon meča rekao da nije imao lak posao. Najbolji svetski teniser izgubio je prvi set i tek u nastavku duela zaigrao je u prepoznatljivom stilu, tako da na kraju očekivani uspeh ipak nije dolazio u putanje.

Povezana vest:  ATP KUP KREMLJA, Troicki u finalu Kupa Kremlja

-Bio je to težak meč. Radek je lukav protivnik i veoma iskusan, jedan od retkih koji posle svakog prvog servisa izlazi na mrežu. Igra raznovrsno i može da iznenadi svakog protivnika, odigrao je odličan prvi set – izjavio je Ðoković.

Srpski teniser je na kraju ipak bio zadovoljan onim što je pokazao u nastavku zanimljivog duela.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2015, Hrvatski teniseri pohvalili Đokovića i Zimonjića

-Igrao sam zaista dobro u drugom, trećem i četvrtom setu, tako da je na kraju sve ispalo kako sam planirao. Uživao sam danas, kao i uvek kada igram na centralnom terenu. Volim ove uslove pod krovom – rekao je raspoloženi Ðoković, koji nije želeo da komentariše sinoćnju senzacionalnu eliminaciju Rafaela Nadala u duelu protiv Čeha Lukaša Rosola.

Povezana vest:  Čiliću titula u Delrej Biču

-Nisam razmišljao o tom meču, bio sam fokusiran na današnjeg protivnika. Sada ću uživati par dana u igranju golfa i nastojati da poboljšam svoju igru za sledeći izazov – poručio je Ðoković, koji u osmini finala igra protiv zemljaka i velikog prijatelja Viktora Troickog.