novak_djokovic_prvi_dan_2INDIAN VELS

Nole, Jelena, Zimonjić i Vemić idu dalje

 

Novak Đoković, Jelena Janković u singlu, Dušan Vemić i Nenad Zimonjić u dublu idu dalje na turniru u Indian Velsu, Serije 1.000. Naime, Đoković je tokom jučerašnjeg dana pobedio Filipa Kohlšreibera (Nemačka) sa 2:1 u setovima (6:3, 2:6, 7:6). Drugi reket sveta Đoković će u osmini finala igrati protiv Hrvata Ivana Ljubičića.

Povezana vest:  Serena Vilijams: Bez Venus ne bih uspela da osvojim 23 grend slem titule

U ženskom singlu Jelena Janković pobedila je Saru Erani (Italija) sa 2:1 u setovima 2:6, 7:6, 6:4. U narednom kolu JJ će igrati protiv Sare Per iz Izraela. Per je pobedila Flaviju Penetu iz Italije.

Srpsko hrvatski dubl Dušan Vemić i Ivo Karlović pobedili su špansku kombinaciju Ferer/Montanjes sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 12:10) i tako se plasirali u četvrtfinale. Prvi nosioci muškog dubla Daniel Nestor i Nenad Zimonjić (Kanada/Srbija) pobedili su Amerikance Džona Blejka i Endija Rodika sa 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 10:7). U slučaju da Zimonjić i Nestor, kao i Vemić i Karlović budu prošli protivnike u narednom kolu u polufinalu će se sastati jedni protiv drugih.

Povezana vest:  ATP MADRID, Troicki i Mertinak u drugom kolu dublova

U preostalim mečevima jučerašnjeg dana Rafaela Nadal pobedio je Maria Ančića iz Hrvatske sa 2:0 (6:2, 6:2), Monako (Argentina) pobedio je Ferera (Španija) sa 2:1 u setovima (7:6, 3:6, 6:3).