vimbldon_tereni_centralni

Vimbldon počinje nedelju dana kasnije od 2015. godine

 

Organizatori Vimbldona objavili su danas da će od 2015. godine ovaj turnir počinjati nedelju dana kasnije, da bi se tako produžila sezona na travi, a teniseri dobili više vremena da se oporave od Rolan Garosa.  U današnjem saopštenju Sveengleskog kluba navodi se da će „tenis u celini imati koristi kada se stvori tri nedelje pauze između Rolan Garosa i Vimbldona“.

Povezana vest:  HOPMAN KUP 2012, Francuska ubedljiva protiv Australije

Igrači će tako imati dodatnih nedelju dana da se oporave od Otvorenog prvenstva Fransuske i prilagode se promeni igranja od najsporije do brze podloge.

-U najboljem interesu tenisa je da se igračima da više vremena da se oporave i prilagode promeni sa šljake Rolan Garosa do trave na Vimbldonu – rekao je predsednik Kluba Filip Bruk.

Povezana vest:  MLADI ROLAN GAROS, Natalija Kostić u drugom kolu

-Naša istraživanja pokazala su da postoji široka podrška produžavanju perioda između ova dva turnira, a važno je i to što mislimo da će igrači pozdraviti mogućnost duže sezone na travi I provođenju više vremena na mekoj travnatoj podlozi – kazao je Bruk.

Turnir će tako 2015. godine trajati od 29. juna do 12. jula.  Nekolicina igrača je na ovogodišnjem Vimbldonu izrazilo podršku ideji kasnijeg početka Vimbldona.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2014, Obradović saopštio spisak igrača za duel sa Švajcarskom, bez Đokovića i Tipsarevića

-To bi naročito igračima iz vrha dalo malo više vremena da se naviknu na podlogu. Logično je da traje prilagođavanje najbržoj podlozi posle najsporije. Svi moramo da se prilagođavamo tokom godina – rekao je Novak Đoković tokom ovogodišnjeg turnira.