novak_olimpijada

Đoković: Razmišljam samo o prvom narednom rivalu

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je danas u Londonu da se ne opterećuje žrebom za olimpijski turnir i da uvek razmišlja samo o prvom rivalu.

-Na žreb ne mogu da utičem i ne idem nikad daleko da pravim „projektovane“ rivale. Trenutno sam maksimalno skoncentrisan na start olimpijskog turnira i meč sa Fonjinijem – rekao je Đoković na izuzetno posećenoj konferenciji u zvaničnom Medija centru Igara.

Povezana vest:  Krajinović zaustavljen na startu Umaga

Na pitanje srpskih izveštača da prokomentariše put do finala i moguće duele sa Rodikom, Berdihom, Congom i Marejom Novak je rekao:

-Zaista nisam znao da su svi oni u mojoj strani žreba, ali hvala vam što ste obavestili da mi neće biti lako. Šalu na stranu, prvi rival je uvek najvažniji, uvek sam fokusiran na naredni meč, a za sve ostalo ima vremena.

Povezana vest:  WTA AO 2013, REZULTATI, Ispale Petrova i Pavljučenkova

Đoković je ponovio da je izuzetno ponosan što će na sutrašnoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara nositi zastavu Srbije.

-Veoma sam srećan što ću imati tako veliku čast. Drago mi je što smo svi ovde zajedno, što smo tim, i nadam se da ćemo se radovati posle osvajanja medalja – istakao je Đoković.

Povezana vest:  Đoković i Nadal u istoj polovini žreba u Monte Karlu

Prema njegovim rečima, atmosfera među srpskim teniserima je odlična i svi se nadaju dobrim rezultatima.

-Zajedno smo smešteni u kući nadomak Vimbldona, družimo se, treniramo. Žao mi je što nismo bliže ostalim sportistima, ali tereni su toliko udaljeni od Olimpijskog sela da bi putovanje bilo kontraproduktivno. U svakom slučaju, potrudićemo se da svaki slobodan trenutak budemo zajedno – poručio je Đoković.