janko_slavi_majami_2012

OI 2012

U subotu na terenu Ana Ivanović, Tipsarević, Troicki i Janković

 

Posle žreba za olimpijski turnir u tenisu, koji je obavljen u četvrtak, organizatori su večeras saopštili i raspored igranja i već u subotu na terene u Vimbldonu izaći će četvoro srpskih tenisera i to Ana Ivanović i Jelena Janković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

Ana Ivanović će debitantski meč na Olimpijskim igrama početi u 12,30 časova, a protivnica će joj biti 26. teniserka sveta Amerikanka Kristina Mekhejl, sa kojom se do sada nije sastajala.

Povezana vest:  Federer: Sve vreme sam tražio agresivnost

Pola sata kasnije, Janko Tipsarević će početi meč prvog kola protiv Argentinca Davida Nalbandijana. Biće to njihov četvrti susret u ovoj sezoni. Poslednja dva, na Vimbldonu i u Majamiju dobio je Tipsarević, a Nalbandijan je bio bolji u Indijan Velsu.

Viktor Troicki u 14,30 igra protiv 11. nosioca, Španca Nikola Almagra. Biće to njihov četvrti međusobni duel, a od prethodna tri Almagro je dobio dva.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković uvećao prednost, Krajinović ušao među 100

Konačno, Jelena Janković u 15 časova počinje dul protiv ovogodišnje pobednice Vimbldona, Amerikanke Serene Vilijams. Biće to njihov deveti međusobni duel, a od pethodnih osam obe teniserke su dobile po četiri. Ipak, s obzirom na trenutnu formu Jeleni će biti veoma teško da se probije u drugo kolo.