ana_ivanovic_olimpijada_slavi

Ivanović u osmini finala olimpijskog turnira

 

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala olimpijskog turnira u Londonu, pošto je danas u drugom kolu savladala Elenu Baltaču iz Velika Britanija sa 6:4, 7:6 (7:4). Ivanović je teže nego što se očekivalo došla do pobede protiv naturalizovane Britanke, rođene u Kijevu, trenutno 102. teniserke na WTA listi.

Povezana vest:  Dačić čestitao Ðokoviću pobedu u Melburnu

Srpkinja je dobro počela meč, povela sa 4:1, ali je dozvolila Baltači da se vrati i uz podršku publike dođe do izjednačenja.  Ipak, u trenucima kada se rešavao prvi set Ivanović je opravdala ulogu favorita i sa dva vezana gema stigla do vođstva – 6:4.

Jak otpor domaća teniserka pružila je i u drugom setu. U šestom gemu imala je brejk loptu, ali Ivanović nije dozvolila iznenađenje. Pri rezultatu 5:4, Srpkinja nije iskorstila tri meč lopte, pa je domaća predstavnica duel uvela u taj brejk.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Nadal: Nisam nepobediv na šljaci

Britanka je na startu napravila nekoliko neiznuđenih grešaka, što je naša teniserka znala da kazni i posle sat i 45 minuta igre iskoristi petu meč loptu.

Naredna protivnica Ivanovićeve biće pobednica meča između Kim Klajsters (Belgija) i Karle Suares Navaro (Španija). Srpska teniserka je izgubila svih šest međusobnih deula protiv Klajsters, dok sa Navaro ima skor 1:0.

Povezana vest:  Nalbandijan mora da pauzira dva meseca

a