janko_tipsarevic_oi_tri

Tipsarević: Pun sam samopuzdanja i to mi pomaže

 

Srpski teniser Janko Tipsarević posle današnje pobede protiv Nemca Filipa Pečnera i prvog plasmana u osminu finala na olimpijskom turniru u karijeri rekao je da se oseća sjajno i da mu to samopouzdanje mnogo pomaže na terenu.

-Uslovi nisu bili jednostavni, duvao je jak vetar, u pojedinim momentima pravi vrtlog, i bilo mi je teško da kontrolišem osnovne udarce, a posebno njegov servis. Ipak, kad sam uspeo da ga brejknem, da čitam servis, stvari su krenule nabolje, posle toga on nije imao nijednu brejk loptu i mislim da sam zasluženo dobio meč – rekao je Tipsarević novinarima u Londonu.

Povezana vest:  Ðoković kritikovan u tekstu britanskog Telegrafa

On je dodao da mu mnogo pomaže samopuzdanje koje je stekao ove godine, a posebno na poslednja dva turnira gde je osvojio jednu titulu i igrao jedno finale.

-Super se ocećam, imam veliko samopuzdanje, iako su ti turniri igrani na šljaci. To mi je važno, pogotovo u ovakvim mečevima gde jedna lopta može da odluči – istakao je Tipsarević.

Povezana vest:  WTA SAN DIEGO, Ana eliminisana u prvom kolu

Prema njegovim rečima, naredni meč sa Amerikancem DŽonom Iznerom biće još teži.

-Imam težak žreb, možda jedan od najtzežih na Olimpijskim igrama. Sa njim sam igaro jednom davno u Beču, dobio sam ga u dva seta, ali od tada smo obojica dosta napredovali i postali bolji igrači. Zna se kakav je server, uz Karlovića najbolji na svetu, i važno je da budem smiren kad ja budem servirao i da napadnem njegov. Daću sve od sebe i nadam se najboljem – poručio je Tipsarević.

Povezana vest:  Austrijanki Mojsburger titula u Bad Gaštajnu