troicki_olimpijada

Đoković i Troicki: Kapa dole Šveđanima

 

LONDON, 30. jula (Tanjug) – Srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki posle danšnjeg poraza od Šveđana Johana Brunstroma i Roberta Lindšteda u prvom kolu dubla na olimpijskom turniru čestitalu su rivalima na apsolutno zasluženoj pobedi.

-Viktor i ja ništa loše nismo uradili. Mi smo možda desetak puta u karijeri igrali zajedno u dublu, nemamo puno isksustva, a osim toga naši dansašnji protivnici bili su mnogo bolji. Nismo imali ni sreće u prvom setu, a u drugom su oni na 4:3 napravili nekoliko neverovatnih „vinera“. Nema šta da se kaže, osim kapa dole – rekao je Đoković novinarima u Londonu.

Povezana vest:  Marej sportska ličnost godine u Velikoj Britaniji

Na njegove reči nadovezao se Troicki.

-Bili su bolji, nema šta. U tajbrejku prvog seta ja sam napravio duplu grešku, mislim na 8:8, u drugom su sjajno riternirali i to je odlučilo. Žao mi je što sam završio Olimpijske igre, sledi Toronto, ne znam, još nisam odlučio kad da idem – istakao je Troicki.

Povezana vest:  ATP PEKING, Đoković i Vavrinka predali meč polufinala u dublu

Đoković je ponovo apostrofirao uslove na terenu Vimbldona, koji su prema njegovim rečima značajno drugačiji nego na gren-slemu.

-Podloga je mnogo brža, pričao sam i sa Jankom, on se slaže da je sve baš nezgodno, nepredvidivo je kako će se lopta kretati.

Najbolji srpski teniser sutra će u drugom kolu singla igrati protiv Amerikanca Endija Rodika.

Povezana vest:  Troicki u četvrtfinalu Bukurešta

-On je izuzetno nezgodan rival, sjajno servira, ali ja ću dati svoj maksimam i nadam se da ću pobediti – zaključio je Đoković.