nole_olimpijada_1

Đokovic poražen od Mareja u polufinalu olimpijskog turnira

 

Teniser Srbije Novak Đoković nije uspeo danas da se plasira u finale olimpijskog turnira, pošto je izgubio od Britanca Endija Marija sa 0:2 (5:7, 5:7).  Meč je trajao dva sata.  U prvom setu, koji je trajao 55 minuta, teniseri su bili potpuno izjednačeni do završnice koja je pripala domaćem teniseru.

Povezana vest:  ATP LISTA, Nadal drugi, Đoković treći

U nastavku, Mari i Đoković su opet igrali „gem za gem“, a publika je mogla da uživa u odličnim potezima. Posle 4:4, Mari je poveo sa 5:4, a Đoković je servirao za ostanak u meču. Servirao je odlično i bilo je 5:5.

Đoković je imao prednost od 40:30 na servis protivnika, ali je Mari zatim dobio tri naredna poena i poveo sa 6:5. Teniser Srbije je zatim servirao, a Mari više nije grešio, pa je poveo sa 30:0 i 40:0 i napravio brejk za ulazak u finale.

Povezana vest:  WTA SINSINATI, Ivanovićeva ubedljivo do polufinala Sinsinatija

U finalu, sastaće se sa Švajcarcem Rodžerom Federerom koji je savladao Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:1. Oni će se sastati drugi put u poslednjih mesec dana u finalu na Vimbldonu.  Đoković je na prošlim Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio bronzanu medalju.