nole_olimpijada_1

Đoković: Teško mi je, ali daću maksimum za bronzu

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priznao je vececras da mu je jako teško zbog poraza u polufinalu olimpijskog turnira od Endija Mareja, ali je obećao da će učiniti sve da pronađe motivaciju u borbi za treće mesto i podari Srbiji bronzanu medalju.

-Osećam veliko razočaranje, tu nema dileme. Verovao sam u pobedu, ulog je bio veliki – finale i sigurna medalja za Srbiju. Nisam uspeo, iako sam bio blizu, igrao sam dobro, ali on je bio bolji u odlučujućim trenucima – rekao je Đoković u Londonu.

Povezana vest:  Nalbandijan pod istragom londonske policije

Kao presudni momenat na meču Đoković je izdvojio promašaj na brejk lopti za 6:5 u drugom setu.

-Imao sam dosta prilika za brejk, ali Endi je sajno servirao i u 90 odsto nisam ni imao šansu. Presudio je moj promašaj na 5:5, posle njegovog dropšota izašao sam na mrežu, ali on me je, nažalost, pročitao. Ostaje veliki žal za propuštenim prilikama, ali šta je tu je, nije mi ni prvi, ni poslednji poraz, moram da se saberem i nastavim dalje – istakao je Đoković.

Povezana vest:  Đoković u četvrtfinalu Pariza protiv Berdiha

On je dodao da će u meču za treće mesto protiv Argentinca Huana Martina Del Potra pokušati da iskoristi iskustvo iz Pekinga, kada je u polufinalu protiv Rafaela Nadala takođe doživeo bolan poraz.

-Iskustvo iz Pekinga može da posluži, sada sam još pod utiskom ovog poraza, ali pokušaću da pronađem snagu i motivaciju da donesem bronzanu medalju za zemlju. To će sigurno biti dovoljna motivacija i za mene i za Del Potra, kome su ovo prve Igre.

Povezana vest:  Đoković šesti nosilac na Ju Es openu, Krajinović 32.

Na kraju, Đoković je apsotrofirao faktor publike, pogotovo u odlučujućim trenucima meča.

-Pomoć pubilike je uvek značajna, očekivao sam da će biti tako: Većina je bila na njegovoj strani i on je to znao da iskoristi. Ispostavilo se da je u tim odlučujućim trenucima verovatno publika i presudila – zaključio je Đoković.

Đoković će u nedelju igrati meč za treće mesto sa Del Potrom, a za zlatnu medalju boriće se Rodžer Federer i Endi Marej.