nole_finale_majamija_2012

ATP TORONTO

Novak Đoković siguran protv Tomića

 

Najbolji srpski teniser Srbije Novak Ðoković uspešno je počeo odbranu titule na turniru masters serije u Torontu, pošto je danas u meču drugog kola pobedo Australijanca Bernarda Tomića rezultatom 6:2, 6:3.

Tri dana posle neuspeha na Olimpijskim igrama u Londonu, Ðoković je morao da počne veoma jak turnir u Torontu, jer bi otkazivanjem izgubio 1.000 bodova i praktično izgubio šansu da se do kraja sezone vrati na prvo mesto ATP liste. Ðoković je meč protiv Tomića počeo dosta sporo i u prvim gemovima se dosta mučio. Morao je da spašava šest brejk poena, od čega tri vezana, a posle rezultata 2:2 pojačao je tempo i dobio četiri naredna gema.

Povezana vest:  ATP ATINA, Bozoljac u četvrtfinalu Atine

U drugom setu Tomić nije uspeo da pruži jači otpor. Iako je u tom delu igre Ðoković napravio samo jedan brejk, dobio ga je ubedljivije nego prvi set. Australijanac hrvatskog porekla u drugom setu je na servis Ðokovića osvojio samo tri od moguća 23 poena.

U osmini finala Ðoković će igrati protiv 35. tenisera sveta Amerikanca Sema Kverija. Biće to njihov četvrti međusobnu duel, a prethodna tri pripala su srpskom teniseru.

Povezana vest:  VIMBLDON, Tipsarević i Lu izgubili u osmini finala dubla