Janko_Tipsarevic_2012

ATP TORONTO

Poznati učesnici osmine finala, Đoković protiv Kverija, Janko sa Čilićem

 

Branilac trofeja Novak Đoković sigurno je počeo odbranu trofeja Rodžers kupa (ATP Toronto) u Kanadi. Srpski reket broj jedan bio je slobodan prvo kolo a u drugom je sa 2:0 u setovima pobedio Bernarda Tomića.

Đoković će se za ulazak u četvrt finale od 21 čas sastati sa Amerikancem Semom Kverijem a ako njega pobedi čekaće boljeg iz duela Tomi Has – Radek Stepanek.

Povezana vest:  WTA MADRID, Jelena Janković pobedila Anu Ivanović u Madridu

Viktor Troicki je u prvom kolu pobedio Bogomolova ali je u drugom kolu izgubio od Miloša Raonića. Janko Tipsarević je postavljen za petog nosioca a prvo kolo je bio slobodan dok je u drugom pobedio Mihaila Južnog. U meču za četvrtfinale Tipsarević će od 17 časova igrati protiv Hrvata Marina Čilića a ukoliko prođe i njega u meču za polufinale sastaće se sa boljim iz meča Šardi – Granjorels.

Povezana vest:  Italija i Nemačka u četvrtfinalu Dejvis kupa

Ipak, u prva dva kola došlo je do iznenađenja, ali i to je očekivano zbog upravo završenog olimpijskog turnira u Londonu. Kveri je pobedio Japanca Nišikorija, Has je bio bolji od Simona dok je Stepanek pobedio Del Potra. Šardi je sa 2:0 savladao Congu dok je Majera pobedio Granoljers. Na turniru ne igraju Rodžer Federer i Rafael Nadal koji jepovređen dok je Endi Marej postavljen za drugog nosioca.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Ðoković: Radujem se duelu sa Fererom

Parovi osmine finala:

Đoković (1, Srbija) – Kveri (SAD)

Has (Nemačka) – Stepanek (Češka)

Šardi (Francuska) – Granoljers (Španija)

Čilić (10,Hrvatska) – Tipsarević (5, Srbija)

Monako (7, Argentina) – Fiš (11, SAD)

Gasket (14, Francuska) – Berdih (4, Češka)

Izner (8, SAD) – Kolšrajber (12, Nemačka)

Raonić (16, Kanada) – Marej (2, Velika Britanija)