nole_cetvrtfinale_majami_2012

ATP TORONTO

Đoković osvojio Toronto

 

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković odbranio je titulu na turniru masters serije u Torontu, pošto je u noći između nedelje i ponedeljka u finalu savladao Francuza Rišara Gaskea savladao sa 2:0 u setovima (6:3, 6:2)

Otvoreno prvenstvo Kanade bilo je 2007. godine pekretnica u Novakovoj karijeri, jer je tada pobedom protiv Rodžera Federera u finalu nagovestio velike uspehe koji su usledili. Sada je treći put trijumfovao na tom mestersu i kao pre pet godina pokušava da dostigne Švajcarca na prvom mestu ATP liste.

Povezana vest:  Đoković briljantnom igrom do pete titule u Pekingu

Razlika između Ðokovića i Federera sada je ponovo 75 poena, koliko je iznosila pre Olimpijskih igara u Londonu, ali će srpski teniser i naredne sedmice na mastersu u Sinsinatiju morati da brani veliki broj poena. Ðoković je prošle godine u Sinsinatiju stigao do finala, pa brani 600 bodova, dok je Federer ispao već u četvrtfinalu i sada brani svega 180 bodova.

Večerašnji duel prortiv Gaskea srpski teniser je dobio dosta lako. Problema je imao samo u prvom gemu u meču, kada je Francuz imao tri vezane brejk šanse. Nijednu nije iskoristio, a narednu nije dočekao. Ðoković je sigurnom igrom lako osvajao svoje servis gemove, a bila mu je dovoljna jedna prilika za brejk da oduzme Gaskeu servis i dobije set.

Povezana vest:  AO 2012, Zvezde se oporavljaju pred Otvoreno prvenstvo Australije

Drugi set bio je lakši. Gaske je u četiri gema na servis Ðokovića osvojio samo četiri poena i to sve u jednom gemu, kada je imao i jedinu priliku za brejk, koju nije iskoristio. Preostala tri servis gema Ðoković je dobio sa nulom, a otpor protivnika slomio je već u prvom gemu, kada mu je oduzeo servis.

Povezana vest:  ATP APTOS, Bozoljac u četvrtfinalu

Tako je drugi teniser sveta za samo 61 minut uspeo da odbrani titulu, a zadatak mu je bio znatno olakšan, jer na turniru nije bilo Federera, Rafaela Nadala i Endija Mareja.

Bila je to Novakova treća turnirska pobeda u ovoj sezoni, 31. u karijeri, a 11. na turnirima masters serije.