rafael_nadal_1

Najbolji teniseri sveta priznali da im nedostaje Nadal

 

Najbolji teniseri sveta Rodžer Federr, Novak Đoković, Endi Marej i Huan Martin Del Potro uputili su danas reči podrške Rafaelu Nadalu, koji je zbog povrede kolena bio primoran da otkaže nastup na US openu.

-Nisam iznenađejn što Rafa neće igrati u Njujorku jer smo se čuli i rekao mi je da stvari ne stoje baš najbolje. Nedostajaće nam u svakom pogledu i nadam se da je činjenica što je čekao do poslednjeg momenta znak da će se brzo vratiti. U suprotnom bio bi to veliki udarac za tenis – izjavio je svetski broj 1 Švajcarac Rodžer Federer.

Povezana vest:  Ruska teniserka Ališa Klejbanova boluje od raka

Đoković, koji je Nadalov veliki prijatelj i van terena istakao je da je Španac veliki borac i da je siguran da ne bi odustao da je makar polovično spreman.

-Znam kako razmišlja i siguran sam da bi igrao da je postojala šansa. Ipak, turnir će i dalje biti vrhunski jer će nastupiti svi ostali najbolji igrači sveta – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Krunić bez polufinala u Lincu

Britanac Marej rekao je „da mu je Nadal veoma drag i da se nada skorom njegovom povratku“, dok je Argentinac Del Potro dodao da će se Španac sigurno vratiti i biti „još opasniji nego ranije“. Nadal ne igra još od Vimbldona kada je u drugom kolu izgubio od Čeha Lukaša Rosola. Propustio je Olimpijske igre u Londonu, masterse u Torontu i Sinsinatiju, a neće ga biti ni u Njujorku, gde je prošle godine izgubio u finalu od Novaka Đokovića.

Povezana vest:  Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu dublova u Rimu